Vespa LX kopen

By | September 12, 2016

Je denkt er al jaren over een echte Vespa scooter aan te schaffen, Je hebt eenkeuze gemaakt; je gaat een Vespa LX kopen. En dan kom je erachter dat er weer een nieuwe type is verschenen, de Vespa Primavera. Is het de moeite waard om een tweedehands Vespa LX te kopen of kun je toch beter investeren in een nieuw model? We leggen de overwegingen naast elkaar om je te helpen met het bepalen van de juiste keuze.

 

Een tweedehands Vespa LX kopen

De Vespa LX werd uitgebracht toen Vespa zestig jaar bestond. Vandaar ook de naam Vespa LX waarbij de letters staan voor het Romeinse getal 60. Het was een goede tijd om een Vespa LX te kopen, dit model deed denken aan de eerste Vespa scooters, maar tegelijkertijd was dit type voorzien van de laatste technische snufjes op scooter gebied. Maar de tijd staat niet stil, en de Vespa Primavera biedt nog meer waar voor je geld.

 

Je kunt uiteraard een Vespa LX kopen, let er wel op dat de scooter in goede staat is. Particuliere verkoop is riskant, een Vespa LX kopen bij een dealer met garantie is wel mogelijk, maar het aanbod is beperkt.

 

Een nieuwe Vespa Primavera kopen

Je kunt op zoek gaan naar een leuke occasion en een tweedehands Vespa LX kopen, misschien is een nieuwe Vespa Primavera een betere optie. Het design is wat ronder geworden, de klassieke look is weer helemaal terug. Dat zie je ook aan details als de console en de zijspiegels. Technisch is de Vespa Primavera ook weer een stuk verbeterd met technologie die we kennen van de Vespa 946, de ultieme motorscooter. Gevlochten remkabels voor een hogere remdruk bijvoorbeeld, en een elektronische kilometerteller maakt het helemaal af.

 

Meer mogelijkheden, meer keuze

Naast de technische vernieuwingen kun je bij een nieuwe scooter ook kiezen uit verschillende uitvoeringen zoals de Vespa Primavera Touring, en uit meer kleuren. Dat de inruilwaarde later ook hoger ligt is mooi meegenomen. Als je twijfelt over de aanschafprijs moet je zeker eens kijken naar de mogelijkheden voor een scooter leasen, dan betaal je slechts een paar tientjes per maand. Kijk voor alle mogelijkheden op de website.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/