Scooter band kopen online

By | January 31, 2017

Wanneer jouw scooter band lek is, maar het profiel is nog in orde kun je meestal volstaan met een nieuwe binnenband. Je moet wel weten welk type scooter band bij jouw scooter hoort. We geven je in dit artikel enkele praktische tips bij het vervangen van de binnenband van jouw scooter.

 

Controleer de maat

Hoewel op de binnenband vermeld wordt wat de maat is kun je dat niet altijd goed lezen. Geen nood, bij een scooter band staat de maat ook op de buitenzijde. Zoek naar een nummer met een “-” en een “/”, bijvoorbeeld 10-130/90. Het eerste getal staat altijd voor de maat in inches, in dit geval dus 10 inch voor deze scooter band. De maten lopen van 8 inch tot 21 inch. De andere getallen staan voor de breedte en hoogte van de scooter band. Voor de binnenband is dat niet belangrijk, let alleen op het eerste getal. Je vindt de juiste maat ook altijd in de handleiding van jouw scooter.

 

Het ventiel

Niet elk ventiel van de scooter band is gelijk, soms staan ze recht en soms staan ze schuin. Wanneer het ventiel naar de zijkant wijst moet je een scooter band kopen waarbij het ventiel “schuin” staat. In de webshop wordt dit vermeld. Bij een schuin ventiel moet de band op de juiste wijze op de scooter worden gelegd, bij een recht ventiel maakt dat niet uit. Vervang bij een nieuwe scooter band ook altijd het ventiel. Die kan scheuren of vies worden, zorg ook dat er altijd een ventieldopje op het ventiel zit.

 

Scooter band zonder binnenband

Wanneer je een lekke scooter band hebt, maar geen binnenband heb je een zogenaamde “tubeless” band. Dat is een band zonder aparte binnenband. Dit wordt op de scooter band aangegeven. Controleer goed of de lek in de band zit of bij het ventiel. Ook wanneer je de tubeless scooter band vervangt moet je ook meteen het ventiel vervangen.

 

In de webshop kun je alle scooter banden vinden, binnenbanden, buitenbanden, tubeless banden en ook losse ventielen. Voor de meeste merken scooters kun je vele banden vinden van alle vooraanstaande bandenmerken, uiteraard voor de goedkoopste prijzen.