Praktijk is leuk, maar hoe haal je je theorie-examen bij Rijschool Delft?

By | June 19, 2017

Praktijk is leuk, maar hoe haal je je theorie-examen bij Rijschool Delft?

Het is allereerst erg belangrijk dat je het goede boekje thuis hebt liggen om alle theorie te gaan leren. Wij bij Rijschool Delft raden je vervolgens aan om op tijd te beginnen. Als je goed aan het leren bent en bijna klaar bent voor het examen dan is het handig om even stil te staan bij de vorm van het examen.

 

Het examen begint met het onderdeel gevaarherkenning. Hierin zie je 25 verschillende situaties en moet je binnen heel korte tijd reageren met jouw actie op deze situatie. Je kunt kiezen uit remmen, gas loslaten of nietsdoen. Dit onderdeel kun je halen als je minder dan 12 fout hebt.

 

Als je hierdoorheen bent komt het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht. Hierbij krijg je 40 vragen in totaal. De verdeling is 30 vragen verkeersregels en 10 inzicht. Bij dit onderdeel mag je 5 fouten maken.

 

 

 

 

 

Het theorie-examen maken.

 

Je hebt nu een idee hoe het theoriecursus den haag in elkaar steekt. Je mag beginnen met het examen als je al een tijdje aan het lessen bent bij Rijles Delft. Het is handig om het moment van je theorie-examen goed te plannen en niet te dicht voor je praktijkexamen te doen. 

De volgorde is namelijk eerst je theorie behalen en daarna is het pas mogelijk om je praktijk te gaan doen. Denk eraan van uitstel komt afstel en theorie is natuurlijk niet het leukste deel, dus zorg ervoor dat je die zo snel mogelijk in de pocket hebt!

Theorie is een belangrijk basis wanneer je start met je rijllessen Delft

http://drivercompany.nl/rijschool-delft/